Hakkımızda

MUSTAFA MADENDAĞ KİMDİR ?
1976 yılında Mersin'de doğan sanatçı anne ve babasının Türk Müziğine olan tutkusu sayesinde küçük yaşlarda müzikle tanışır..
İlkokul yıllarında el sanatlarına ilgi gösterince boş zamanlarını değerlendirmesi için babası onu kuyumcu atölyesine verir.. Burada el hassasiyeti kazanan sanatçı aynı zamanda da minyatür enstrüman yapımına başlar.. Kuyumculuğu ve okulunu birlikte götüren sanatçı, atölyede ustasının bağlamasıyla tanıştıktan sonra bir süre bağlama ile uğraşır.. 1987 yılında bir televizyon programında Coşkun Sabah'ın elinde udu görüp sesini de çok beğenen sanatçı o gunden itibaren ud çalmaya karar verir.. İlk udunu ve ilk ud çalma tekniklerini amatör bir udi olan amcası Recai Madendağ tarafından alan sanatçı kısa zamanda akort yapmayı öğrenip ud icrasını ilerletir..1990 yılında ud sanatçısı İsmail Torol ile tanışan sanatçı İsmail Torol' dan 4 yıl ders alır.. Aynı yıllarda musiki derneklerinde çalışmaya başlayan sanatçı repertuar bilgisini ilerletir..Ud ve keman sanatçısı olan Arif Dündar'la tanışır keman çalmayı öğrenir ve nazari konularda önemli bilgiler edinir.. Fasıl üslubu konusunda Mazhar Everest , üstad Abdül Hafız Konaç ve Çelik Yargıcı'dan feyz alır. Eğitimine devam ederken hocalarının ısrarı üzerine 1992 yılında daha henüz 16 yaşındayken profesyonel sahne yaşamına atılır..
Bu arada udunda oluşan arızaları gidermek için kendi kendine udunu söker ama içinden çıkamayınca ud yapımı konusunda “Benim en büyük ustam" dediği ud yapımcısı İsmet Ayık'la tanışır ve ustasının tavsiyesiyle ud ve keman yapımına başlar.. Bu yıllar içerisinde çok değerli yapımcılarla tanışan sanatçı sırasıyla üstad Şinasi Özkan, Sabri Göktepe ve İstanbul Teknik Üniversitesine çalgı yapım bölümü kuran "ustaların Ustası Cafer Açın" hocadan kıymetli bilgiler ve yapım teknikleri öğrenir.. Kuyumculuğunun verdiği hassasiyet ve ince ayrıntılarla ud yapımına simetrik ölçüler kazandıran sanatçı sedef işleme ve süsleme sanatında kıymetli örnekler vermiştir.. Ses fiziği ve balans (denge) konusunda da araştırmalar yapan ve bu arada ustalarının, üstadlarının hiçbir tavsiyesini eleştirisini göz ardı etmeyen sanatçı iyi derecede ud çalabildiği için enstrümanlarını profesyonel anlamda hazırlamaktadır..
Eğitime çok önem veren sanatçı genç müzisyenler yetiştirmek üzere 2001 yılında Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuarı'na ud sanatçısı ve eğitimci olarak göreve getirilir.. 2004 yılında Mersin Üniversitesi bünyesinde kurulan Türk müziği korosunda ud sanatçısı ve eğitmen olarak çalışmaya başlayan sanatçı 2010 yılında atölye işlerindeki yoğunluk nedeniyle bu görevinden ayrılır ve madendağ müzik evinde tamamıyla ud yapımına döner..mustafa madendağ evli ve sefa isminde bir erkek evlat sahibidir...
MADENDAĞ MÜZİK